Knivstål

Velg det beste stålet til ditt knivprosjekt

Her finner du vårt komplette utvalg av knivstål, et nøye utvalgt sortiment av høykvalitets stål for å lage kniv, perfekt for alle som ønsker å lage egne kniver ved å slipe de ut fra en plate eller om du ønsker å smi. Vi har til og med stål som er ferdig herdet. Knivstål er helt avgjørende for en hver knivs ytelse, men husk at en godt designet kniv i et helt grunnleggende knivstål som 1095 er bedre enn en helt ok utført kniv i et dyrt og avansert superstål som Elmax. Usikkerpå hva du bør velge? Kontakt oss eller les vår guide til knivstål.

Filtre

Sorter etter:

15 produkter

1095 Karbonstål1095 Karbonstål
SalgsprisFra 129.00 kr
5.0
På salg
1075 (C75S)
SalgsprisFra 99.00 kr Normalpris144.00 kr
4.7
På salg
O1 Flatslipt Verktøystål
SalgsprisFra 199.00 kr Normalpris259.00 kr
5.0
15N20 Karbonstål15N20 Karbonstål
SalgsprisFra 119.00 kr
4.6
På salg
80CRV2 Tool steel (1080+)80CRV2 Tool steel (1080+)
SalgsprisFra 129.00 kr
4.9
På salg
A8ModA8Mod
SalgsprisFra 249.00 kr
5.0
Spar 281.00 kr
ELMAX Knivstål RustfrittELMAX Knivstål Rustfritt
SalgsprisFra 699.00 kr Normalpris980.00 kr
5.0
På salg
52100 (100Cr6)52100 (100Cr6)
SalgsprisFra 279.00 kr
5.0
Smistål rund/aksling O1 ArneSmistål rund/aksling O1 Arne
A2 Verktøystål
SalgsprisFra 205.00 kr
5.0
På salg
D2 Verktøystål
SalgsprisFra 165.00 kr Normalpris255.00 kr
5.0
Brisa Cocinero Petty 165 Rustfritt knivbladBrisa Cocinero Petty 165 Rustfritt knivblad
På salg
Sleipner rustmotstandig knivstålSleipner rustmotstandig knivstål
SalgsprisFra 510.00 kr Normalpris620.00 kr
5.0
På salg
AEB-L 3.5x340x1000mm
SalgsprisFra 2,158.00 kr Normalpris2,398.00 kr
5.0
Spar 80.00 kr
Ferdig herdet knivstål til å lage kniv 80CrV2
Salgspris299.00 kr Normalpris379.00 kr

Vårt utvalg av verdens beste knivstål

Vi tilbyr kun de beste typene knivstål på markedet, kjent for sin hardhet, slitestyrke og evne til å holde en skarp egg over tid. Utforsk vårt utvalg av knivstål og finn det perfekte stålet til ditt neste prosjekt. Våre stål inkluderer karbonstål, rustfritt stål og andre avanserte legeringer som gjør at du kan lage kniver til et hvert bruksområde med ønsket balanse av egenskaper.

Velg den beste kvaliteten på knivstål

Valg av knivstål avhenger av bruksområdet og hvordan du ønsker at kniven skal fungere. Lær mer og finn ut hvilke knivstål du bør velge i vår Guide til knivstål, men kort sagt er det er 3 punkter du må forstå for å kunne velge ditt perfekte høykvalitets knivstål:

Hardhet: Jo hardere stålet er, desto finere og skarpere egg kan du ha og en hard egg er også mer slitesterk. Så hardhet gir skarphet og lengre levetid. Det er derimot ikke så lett, og hardhet er ofte overvurdert fordi høy hardhet gir en risiko for at bladet eller eggen knekker. Derfor trenger du også seighet.

Seighet: Seigheten til stålet gir kniven og knivens egg evnen til å motstå stress. Det vil si at en seig kniv vil kunne bøye seg litt og så sprette tilbake som en fjør, i stedet for å knekke som en hard kniv ville gjort. Seighet er ofte undervurdert, og  er viktig for alle kniver, men er spesielt viktig i kniver som skal gjøre tøffe oppgaver som å spikke i treverk eller tåle slag og røff bruk. 

Rustfrihet: Korrosjonsmotstand er evnen stål har til å motstå rust. Det er en sikker vinner for det fleste når kniver skal brukes på kjøkken eller til sjøss. Det er derimot ikke uten negative sider, da rustfritt stål er mye mer utstyrskrevende å herde, samtidig som det kan være mer ut fordrende å slipe og holde skarpt. 

Det er altså et tradeoff mellom disse tre, og vil du lære mer om hvilke knivstål du bør velge og hvorfor, så anbefaler jeg å ta en titt på vår guide til knivstål.

Behov, erfaring og budsjett

Når du skal velge knivstål, er det viktig å ta hensyn til dine behov, erfaring og budsjett. Hvis du er en erfaren knivmaker, kan du eksperimentere med forskjellige ståltyper og oppnå spesialiserte egenskaper. Nybegynnere kan med fordel starte med mer brukervennlige ståltyper som 80crv2, som er lett å forme, herde og få et godt resultat med. Eller starte med et stål som allerede er herdet.

Her er noen faktorer du bør tenke på når du velger stål:

Bruksområde: Hvis du lager en jaktkniv, vil du sannsynligvis prioritere hardhet og rustmotstand. Til kjøkkenkniver er skarphet og evnen til å holde en egg viktigere for noen, men andre vil alltid ha krav om rustfritt.

Vedlikehold: Vedlikehold går primært på to ting. Rusthindring og å holde eggen skarp. Karbonstål oppnår og holder en svært skarp egg, men krever oppmerksomhet for å unngå rust gjennom å unngå at kniven blir liggende fuktig etter bruk, og bør smøres med olje ved jevne mellomrom eller ved lagring frem til en naturlig beskyttende hinne (patina) oppnås. Rustfritt stål er lettere å hindre rust på, og er litt vanskeligere å herde, men er ofte litt vanskeligere å slipe og holde skarp.

Budsjett: Høyere kvalitet stål kan være en investering, men resultatet blir en kniv som kanskje har bedre ytelse og som trolig vil være enda mer verdsatt av de som skal bruke den, om de setter pris på stål av høy kvalitet. Men ikke bekymre deg: Hvis du har et stramt budsjett, det er ingen av disse stålene her som gir noe annet enn strålende ytelse, det er bare til en lavere kostnad og kanske et litt mindre fancy navn.

Uansett hvilke krav du har til knivstål, finner du det beste utvalget hos Storbua. Vi hjelper deg med å finne riktig stål til ditt prosjekt, slik at du kan skape en kniv som kombinerer kvalitet, funksjonalitet og design.

For inspirasjon og tips fra andre knivmakere, besøk vår Storbuablogg eller følg oss på Instagram og Facebook. Har du laget noe med våre produkter? Send oss bilder og vis frem det du lager! Bli med i felleskapet!