Om California Buckeye Burl

California buckeye burl er ettertraktet av mange, og er et materiale som er brukt til alt fra håndlagde penner til spesiallagde bord. I knivmakerverden er det ansett som et premium skaftmateriale, kjent for sin dramatiske karakter, sine naturlige fargevariasjoner og imponerende mønstre. Mønstre og farger varierer stort fra emne til emne, og smaken er som baken.

Ofte har buckeye en lysere og en mørkere del, der den mørkere fargen kommer av at det vokser en spesiell type sopp i treverket. Denne fremhever effektivt treverkets struktur. I tillegg vil det i noen tilfeller oppstå en gjennomskinnelighet og dybde i treverket. På veien fra rikule til emne gjennomføres en stabiliseringsprosess, denne stopper sopputviklingen i tillegg til å styrke materialet. Som andre treverk kan Buckeye også stabiliseres med fargetilsetning, noe som gir ekstra karakter til materialet.

Buckeye burl har, på grunn av måten treet vokser på, ofte barklommer, eller tomrom (voids) inne i materialet, og det er opp til den som  hvordan denne utfordringen løses. Når et skaftemne har en barklomme er det vanlig å kjøre en prosess der disse blir fylt med en type epoxy med farge slik at emnet blir uten hulrom. 

Prisen på materialet gjenspeiler i stor grad sjeldenheten og mønsteret i hvert emne, men aller mest teller arbeidet som blir lagt ned i hver enkelt blokk eller grepsplatesett. Det er mange steg fra høstingen og frem til man har en blokk som er klar for å få sin endelige form. Resultatet taler for seg selv:

 Sluttproduktet blir ikke bedre enn materialet du starter med.

I Norge er det få (eller ingen) som forhandler buckeye burl, men Storbua.no gjør sitt beste for å holde hyllen merket "buckeye" proppet med premium stabilisert buckeye. Om vi ikke har det i nettbutikken, kan vi nok hjelpe deg. Ta kontakt på mail@storbua.no

Se hva vi har tilgjengelig her:

https://storbua.no/collections/skaft-handtaksmateriale