Hvordan lage et bilde med knust glassflaske og epoxy! Jägermeister, Champagne og annet!

Du har kanskje sett det på tiktok/instagram og tenkt, det skal jeg også prøve! Vel, her har du flaks, for her får du vite helt nøyaktig hvordan det gjøres.

Epoxykunst har blitt stadig mer populært de siste årene, og det er mange måter å legge til en unik vri på kunstverkene dine. En av de mest fascinerende materialene du kan inkludere i epoxyprosjektene dine er knust glass. Her forklarer jeg hvordan du kan lage et vakkert epoxybilde ved hjelp av knuste glassflasker.

Ta kontakt om du har spørsmål, bruk chatfunksjonen her på siden.

 

PremiumHolzDesign på Etsy

Materialer:

  • Epoxy til å støpe med
  • Rengjort glassflaske du ønsker å forevige
    • Jägermeister, en god Champagne eller kanskje Whisky?
  • En stor plastbeholder eller annet til å fange alle glassbitene
  • En hammer, glassknuser eller lignende
  • En ramme (ny eller gammel)
  • Beskyttelsesbriller og hansker
  • Egnet rom til å arbeide, med luftutskiftning og trygge arbeidsområder
  • Et blandebeger og en rørepinne
  • Fargestoffer eller maling (valgfritt)

Fremgangsmåte:

    1. Forberedelse av knust glass: Start med å sette frem beholderen du skal knuse flasken i. Denne må være stor nok til å kunne svinge hammeren litt. Ta så på beskyttelsesbrillene og legg lokket (helst) delvis over beholderen for å hindre flyvende glass. Senk flasken ned i kassen og hold den med den ene hånden, og hammeren i den andre.

      Et annet triks for å hindre spredning av glass kan være å pakke flasken inn i en gammel klut eller en tung plastpose, men disse bør deretter rengjøres forsiktig eller kastes forsvarlig.

    2. Knusing 1: Start ved å knuse nede på siden, nærme bunnen av flasken (kan variere ut fra flasken du har, men generelt starter man nederst). Kanskje du må slå flere ganger for å få den til å gå i stykker, så start forsiktig og jobb deg oppover i stryrke. Når du først knuser den så må du vurdere bitene. Husk å håndtere bitene forsiktig for å unngå skader.

    3. Vurder glassbiter: Ikke alle flasker knuses likt, og du må derfor etter første knusing gjøre en vurdering av hvor du skal fokusere å knusingen neste gang. For eksempel, er det en skrift på glasset du ønsker å bevare? Eller ønsker å knuse? En etikett som er spesielt viktig? Tenk gjennom, og gjør deg klar for andre runde.

    4. Knusing 2: Når du har vurdert hvordan knusingen har gått, og hvor du skal slå til, kan du fortsette forsiktig med hammeren og slå bestemt der du ønsker å knuse flasken videre, for å produsere dine ideelle glassbiter.

    5. Velg ut glassbiter: Ikke alle biter vil være ideelle for kunstverket ditt, det vil eksempelvis være mange små biter som du ikke trenger. Velg biter som har de riktige formene og plasser de utover på rammen for å teste, frem til du er fornøyd. Her kan du måtte knuse enda mer for å få riktig form. 

    6. Forbered rammen: Ta rammen eller formen du skal bruke og sørg for at denne er vanntett. Epoxy flyter lett, så rammen kan ikke ha noe sted for epoxyen å flyte gjennom, du kan for eksempel bruke maling, akryl eller et tynt lag epoxy først). Sørg deretter for at rammen er fri for rusk, fett og silikoner. Aceton er er et godt middel å bruke på en liten fille for å tørke over rammen. Det bidrar til å sikre godt bånd mellom epoxyen og formen. 

    7. Beregn epoxymengde: Ta mål av innsiden av rammen din i cm for å beregne volum. I tillegg må du vite tykkelsen du ønsker. For dette prosjektet trenger du vanligvis bare ca 1-2mm tykkelse på epoxyen (som er 0.1-2cm). Bruk gjerne volumkalkulatoren under.
  1. Blanding av epoxy: Følg instruksjonene som følger med epoxyen du har valgt nøye inkludert verneutstyr som briller og engangshansker. Generelt vil du blande harpiksen med herderen i en angitt forhold i vekt eller liter, for eksempel 3:1 for X-Cast og 2:1 for CCR, men dette skal stå på flasken eller på produktsiden der du kjøpte epoxyen. Se flere tips for å blande epoxy riktig. Bland forsiktig slik at du får minst mulig bobler i miksen. Etter du har blandet epoxyen kan du med fordel la den stå en stund for at epoxyen skal komme til toppen og sprekke. For å få helt bort alle mikroskopiske bobler kan man bruke vakuumkammer, men det er ikke nødvendig om du har en god støpeepoxy. 

  2. Legg til farge (valgfritt): Om du ønsker vis du ønsker å farge epoxyen, kan du nå legge til fargestoffer eller maling. Bland godt for å sikre at fargen er jevnt fordelt.

  3. Se videoeksempel: Før vi går videre, se dette eksempelet:
  4. Påfør epoxy på overflaten: Så til det morsomste. Nå når glasset er lagt utover og rammen er tett så kan du helle epoxyen utover sakte i en tynn stråle. For å hjelpe epoxyen å dekke hele overflaten kan det være en fordel å bruke en ren blandepinne eller lignende. Legg rammen flatt slik at epoxyen kan selvutjevne seg og bli helt flat. Hell litt epoxy over glassbitene også slik at du er sikker på at de fester seg godt.

  5. La herde: Følg instruksjonene på epoxyproduktet for herdetid. Dette kan variere, men de fleste gode støpeepoxyer krever minst 24 timer for full herding.

  6. Fullfør og vis frem: Når epoxyen er fullstendig herdet, er kunstverket ditt klart til å vises frem! Heng det opp på egnet sted og sol deg i glansen fra knust glass, epoxy og dine nyvunnede ferdigheter! Gratulerer! 

Tips:

        • Husk alltid å jobbe i et godt ventilert område når du bruker epoxy, det er ofte godt nok med rom med gjennomlufting, men sjekk sikkerhetsdatabladet for produktene du bruker.
        • Du kan også legge til andre dekorative elementer som farger, skrift, maling, glitter og annet for å gi kunstverket ditt en ekstra spesiell touch.

     

    Nyt prosessen og resultatene vil følge!

    Har du kommentarer til guiden? Flere spørsmål? Tips du vil dele? Ta kontakt med oss gjennom chaten på denne siden. Forresten, til et slikt prosjekt anbefaler vi CCR Entropy støpeepoxy med rask herder.

    Leser neste

    Legg igjen en kommentar

    Alle kommentarer er modererte før de publiseres.

    Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.