6 tips for å blande epoxy på riktig måte

Når du skal bruke CCR glassklar epoxy så er det en fordel å følge disse seks tipsene. De gjelder i stor grad for alle lignende støpeepoxyer, som for eksempel X-cast, glasscast og ecopoxy. Før du går i gang, så sørg for å ha verneutstyr som hansker og vernebriller, samt at du jobber i et godt ventilert rom eller bruker åndedrettsmaske i henhold til safety data sheet for det produktet du bruker.

1. Bruk av egnede blandebeger

Image 1

Bruk blandebeger som er rent og av plast, papp eller silikon og som har rette fine kanter som du kan skrape når du skal blande epoxyen sammen. Det er viktig å ha en fin overflate som du kan nå med dine blandepinner for å sikre at alt er blandet.

2. Bruk av egnede blandepinner

Bruk blandepinner som er egnet til å nå alle deler av blandebegeret ditt for å skrape bunnen og sidene slik at du kan blande epoxyen skikkelig. Det vil ofte si en blandepinne som har flat bunn og 90 grader sider

Image 2

3. Skrap sidene og bunnen av blandebegeret

Image 3

Unngå uherdet epoxy i prosjektet ditt ved å skrape bunn og sider av blandebegeret grundig flere ganger imens du blander epoxyen. Dette sørger for at all ublandet resin og herder kommer med i blandingen og du får full integrering slik at alt materialet reagerer og herder.

4. Sjekk om stripene er borte

Når du blander epoxyen vil du se striper i epoxyen som viser skillet mellom resin og herder, etterhvert som du blander blir stripene borte og epoxyen blir klar. Slik kan du se at epoxyen er ferdig blandet. Sørg igjen for å skrape sidene og bunnen godt.//

Image 4

5. Rør sakte for å unngå bobler og søl

Image 5

For å få en klar finish er det viktig å røre sakte. Rask blanding kan forårsake søl og små bobler som kan påvirke klarheten av epoxyen til slutt, så bland sakte så blir det færre bobler og søl.

6. Bland skikkelig

Komplett blanding er essensielt for et godt resultat med komplett herdet epoxy. Bland godt før du tilsetter farge. For små blandinger, eksempelvis noen få desiliter må man blande minst 1 min, men det anbefales å blande også etter at alle striper er borte og skrape bunn og sider ekstra godt. For å være helt sikker på å unngå å få ublandet resin på toppen av støpen så kan du overføre den blandede epoxyen til et nytt blandebeger, og fortsette blandingen der i ett minutt til før du tømmer epoxyen i prosjektet.

Image 6

Bonustips: Sjekk om du er epoxyekspert

Etter at epoxyen er herdet, popp epoxyen ut av blandebegeret og sjekk med fingeren på undersiden av epoxyen, altså det som har vært mot veggene og bunnen av blandebegeret. Er det klissete så har du ikke blandet epoxyen godt nok. Er det helt glatt og hardt så er du en epoxyekspert. Gratulerer!