Besøk fra lokalavisa hos Storbua!

Besøk fra lokalavisa hos Storbua!

Denne uka var vi heldige nok til å få besøk av selveste lokalavisa Storfjordnytt med journalist Torbjørn Storås! Han fikk omvisning og innsikt i alt vi driver med her, både når det gjelder kniver, tradisjonelt og moderne, knivsliperutstyr, treskjæring, epoxylim, epoxykunst, komposittproduksjon og vår egen testing og produktutvikling!

Dessverre er selve artikkelen om Storbua bak betalingsmur, og vi oppmuntrer selvfølgelig til å abonnere om du er interessert i nyheter fra Storfjord-området! For dere som uansett ikke vil abonnere kan vi gjengi noen punkter her.

Knivmaker og nettbutikkeier
På den lille fritiden han har, driver Martin som knivmaker. I tillegg til jobben og utdanningen, har han drevet med netthandel gjennom Storbua.no, hvor han selger utstyr til knivmaking, sliping, epoxy-støping og treskjæring.

Epoxy og Kydex mot masurbjørk og lær
Naturlig harpiks har blitt brukt til reparasjon av leirkrukker og andre gjenstander i tusenvis av år. Epoxy er en syntetisk harpiks som kan brukes til støping eller som lim; en flytende plast som herder ved tilsetting av herdemiddel. Araldit er for eksempel en type epoxy. Verden over har epoxy blitt populært til støping av alt fra smykker og pyntegjstander til store bordplater.

Norge har lange knivtradisjoner
I vårt langstrakte land har folk brukt kniv så lenge vi har vært her. Kniven har hatt bruksverdi i alle situasjoner, og den tradisjonelle tollekniven er både verktøy, staskniv og historiebærer. Noen knivmakere mener at tradisjonene har hatt litt for sterk innflytelse, noe som har ført til at utviklingen i Norge har gått saktere enn andre steder. Andre mener at nye materialer som plast og moderne design stikker hull på den gamle håndverkstradisjonen. Sånn går no dagan.

Større og litt annerledes over dammen
I USA er tradisjonene ofte mindre vektlagt enn her hjemme, og amerikanerne har en annen knivtradisjon enn oss skandinaver. Det er større rom for å tenke utenfor boksen der borte, og knivmakerne har eksperimentert mer. Selv om prosessen og resultet ofte er relativt likt har det lenge vært vanskelig å få tak i det som trengs i Norge. Spesielt om en vil ha høyere kvalitet eller sjeldnere materialer.

Unge Martin Flatmo Hoves utfordringer
Mangelen på materialtilgang ble raskt en utfordring for Martin da han skulle lage sine første kniver. Når en først skal importere så må en kjøpe stort, for moms og toll kan fort gi betydelige kostnader, og ventetiden kan bli lang. Det viste seg at det var andre som også ville ha samme produktene og etterhvert ble netthandel en naturlig vei å gå for å gjøre det lett for andre knivmakere og håndverkere å få produktene de trenger.

Pedro-bygget – Hovedkvarteret til Storbua
Storbua har sitt hovedkvarter og lager i Pedro-bygget i Stordal. – Vi er totalleverandør av alt til knivmaking og epoxykunst, og det er viktig for oss å ha mest mulig erfaring med produktene vi selger, slik at vi kan svare på alle spørsmål fra kundene, sier Martin. Varene Storbua selger skal stolt kunne bære Storbua's kvalitetsstempel. De fleste får varene sine i løpet av en dag eller to, og tilbakemeldingene viser at kundene er svært fornøyde med både handel og oppfølging.

Les neste

Knivstål til å lage kniv

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer er modererte før de publiseres.

Dette nettstedet er beskyttet av hCaptcha, og hCaptchas personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.