Veiledning til bruk av Entropy SuperSap CCR Epoxy

HER FØLGER NOEN GODE RÅD VED BRUK AV ENTROPY CCR EPOXY:

Du kan bruke Entropy CCR epoxy i veldig mange sammenhenger. Egentlig er det bare deg selv som setter grensen for hva dette «vidundermiddelet» kan benyttes til. Vi råder deg derfor til å eksperimentere, prøve deg fram og selv finne ut finne ut hva dette produktet kan brukes til i forhold til dine kreative ønsker. Nedenfor har vi satt opp noen gode råd og kjøreregler som uansett kan være fint å ta med seg på veien.

 • Finn fram alt utstyret du trenger før du starter arbeidet, eks blandebeger, rørepinner, hansker, støpeformer, voks, vekt, fargepigmenter, fyllstoffer, pensler, gjenstandene som skal brukes sammen med epoxyen etc.
 • Det bør være en arbeidstemperatur på minst 15 °C når du jobber med entropy CCR epoxy, men helst 20-23°C. Epoxyen i seg selv bør holde samme temperatur.
 • Dekk til underlaget der du skal jobbe med plast eller papir.
 • Husk alltid å dosere Resin og Herder 100 % korrekt. Bruk ml-mål eller vekt.
 • Når du blander Resin og Herder, er det viktig å blande komponentene nøye, men ikke fort og kraftig. Da kan man risikere å vispe luft inn i blandingen, og da får man unødvendige luftbobler i epoxyen.
 • Etter at man har foretatt blandingen av Resin og Herder, kan det være lurt å la blandingen stå litt slik at luftbobler siger opp og punkterer på overflaten.
 • Det er bedre å blande flere små blandinger enn en stor. Da forhindrer du at det går «varmegang» i epoxyen.
 • Husk at du skal benytte langsom herder hvis du skal foreta store støpearbeider eller dekke en gjenstand med epoxy som skal bygge mer enn 2,5 cm.
 • Husk å alltid beregne god herdetid på dine arbeider.
 • Den langsomme herderen bruker lengre tid på å herde enn den raske.
 • Etter at støpen har herdet en stund, kan man kjenne at epoxyen fortsatt er myk og ikke ordentlig hard. Det betyr at støpen trenger lengre herdetid.
 • Det er morsomt å eksperimentere med fargestoffer og fyllstoffer sammen med Entropy CCR epoxy for å få spennende og fine effekter. Prøv deg gjerne med små blandinger på forhånd slik at du blir kjent med hvordan ulike farger og pulver virker sammen med epoxy-blandingen.
 • Vi anbefaler at man alltid foretar noen prøver og lager noen tester før man går på det store og viktige arbeidet.
 • Man må ikke alltid røre tilsetningsstoffene inn i epoxyen. Det kan også være effektfullt at disse bare drysses eller tilsettes i blandingen uten å gjøre noe mer. Prøv deg fram!
 • Sørg for at overflatene som skal dekkes med epoxy er rengjort og frie for støv, fett, poleringsmiddel, voks etc.
 • Det kan være gunstig å heve objektet (eks. treplaten) som du skal overflatebehandle ca. 5-6 cm slik at overflødig epoxy kan renne av.
 • Det er viktig at overflaten er helt vannrett når blandingen helles ut over objektet slik at epoxy-blandingen fordeler seg helt jevnt utover flaten.
 • Hvis du skal lage en form som du skal helle epoxyen opp i, sørg for å tape alle sammenføyninger slik at epoxyen ikke renner ut av formen.
 • Overflaten på formen må også være innsatt med voks før du heller epoxy opp i den slik at støpen slipper fra kantene etter at epoxyen har herdet. Dette gjelder ikke for silikonformer.
 • Hvis du for eksempel skal støpe inn en sten eller en innsekt i en form, kan du først helle en viss mengde epoxy opp i formen, la dette herde en tid og så legge objektet opp i epoxy-blandingen. Deretter heller man på mer epoxy. På denne måten vil objektet/gjenstanden bli liggende midt i den glassaktige støpeformen.
 • Hvis det er luftbobler i overflaten av epoxy-blandingen, kan det være gunstig å benytte en varmluftspistol, hårføner eller blåselampe og varme opp epoxy-overflaten. Da vil ofte luftboblene forsvinne. Dette gjelder både før og etter at man har helt epoxyen opp i formen.
 • Porøse flater, f.eks. mykt tre og matt fotopapir, bør forsegles ved først å stryke et tynt lag av epoxy-blandingen på materialet som skal behandles. Når dette laget er tørt, vil det ha tettet alle porer og du kan deretter helle epoksyblandingen over overflaten.

  
Det er viktig å blande resin og herder i korrekt forhold. Tape alltid alle sprekker og skjøter i formene med en god tape. Prøv deg fram med ulike fargetilsetninger før du starter arbeidet.

å støpe smykker med entropy ccr epoxy

Å lage smykker med epoxy er veldig morsomt. Ved hjelp av CCR epoxy, fargepigmenter og andre fyllstoffer kan du lage flotte smykker med ditt eget personlige preg og uttrykk.

   
Man kan støpe ringer, anheng, ørepynt med mye mer

 
Man kan for eksempel ganske enkelt benytte en isterningsform til å lage dekorative og pene smykker…

  
Her er det eksempler på hvordan man benytte innsekter, skjell, stein, tang etc. til å lage smykker, akkurat slik man selv vil ha dem.

Framgangsmåte hvis du skal dekke en eller flere gjenstander med entropy ccr epoxy:

 1. Arbeidsrommet og materialene som du skal overflatebehandle må ha en temperatur på minst 15 °C., helst ca. 20-23°C.
 2. Bland Resin og Herder i korrekt forhold og i en slik mengde at du har nok til å dekke det materialet som du har planlagt.
 3. Rør langsomt og grundig i minst 2 minutter – det er viktig å blande forsiktig for å unngå luftbobler. NB! Hvis du blander store mengder epoxy må du blande lenger.
 4. Hell Entropy CCR ut over den klargjorte overflaten og la blandingen jevne seg ut. Hjelp gjerne til med en skumfordriver eller pensel (unngå løse hår som slipper fra penselen).
 5. Fjern luftbobler ved å varme opp overflaten forsiktig med en varmepistol eller hårføner som føres i en rask og jevn bevegelse ca. 15 cm over overflaten. Varm opp rett etter at blandingen er påført, og én gang til etter ca. 10–15 minutter.
 6. Hvis epoxyblandingen har rent utover kantene på overflaten, kan dette fjernes med en pensel mens den fremdeles er flytende, eller med sandpapir etter at den er herdet.
 7. La epoxyblandingen herde.
 8. Det tar ca. 7 dager (avhengig av temperatur) før den er herdet til en optimal hardhet og god kvalitet.
 9. Det er enkelt å påføre flere lag for å skape en rikere og dypere effekt. Hvis du skal gjøre det, kan du påføre neste lag mens det første laget enda er litt klebrig.

 
Her er et eksempel på at man har dekket mynter med epoxy. Dette kan man for eksempel gjøre både på gulv og bord.

  
Entropy CCR er en krystallklar og tynnflytende epoxy. Den er beregnet for å brukes til støpning, fylling og å bake inn og heldekke ulike gjenstander. Stor gjennomsiktighet (vannklar) gjør den godt egnet til å dekke eller bake inn fargede gjenstander og overflater.

VIKTIG

Du skal aldri blande tynnere eller løsemidler i Entropy epoxy for å fortynne blandingen. Slike tilsetninger vil gjøre epoksyen mindre effektiv og ødelegge materialene som skal beskyttes.

Glassklar Epoxy - CCR Epoxy Entropy SuperSap
Price: 499.00 kr
Ta en titt på støpeepoxyen over alle støpeepoxyer. Vil du lage river table, skaftemner, penndreieemner, andre dreieemner, innstøpte mynter, insekter eller andre spennende prosjekter?

Entropy CCR er en glassklar (krystallklar) og tyntflytende epoxy. Denne gir deg utrolig mange muligheter til å lage og skape det du vil. Du kan blande inn fargepigmenter og ulike fyllstoffer som gir fantastiske effekter. Dette er en spesial-epoksy som er utviklet for å støpe krystallklare og tykke lag. Her er det bare fantasien som setter grenser.
Go to Product