Hvor mye epoxy trenger jeg? Regn ut hvor mye epoxy du trenger her:

Om du finner deg selv undrende på hvor mye epoxy du egentlig trenger til prosjektet ditt har du kommet til riktig sted. 

Det er to hovedmåter å beregne dette på. Manuelt og med Storbua sin volumkalkulator. I tillegg må du gjøre vurderinger angående andre ting du skal ha i formen, som kan ta opp volumet eksempelvis steiner eller treverk. Det enkleste er å bruke vår kalkulator, så der starter vi med en gang.

Hvor mye epoxy trenger jeg?
Beregn enkelt med Storbua epoxy-kalkulator

Velg hvilken form prosjektet ditt har, altså om det er firkantet, sirkulært (sylinder) eller trekantet. Sett inn verdier i centimeter. Husk at 1mm er 0.1cm.

Storbua's epoxykalkulator

Manuell beregning

Når du skal beregne hvor mye epoxy du trenger i en form så er det beste å ta målene i desimeter og gange sammen, det vil si at om formen er 30x40 cm og du skal støpe 5mm tykkelse så gjør man dette om til desimeter og ganger samme. Dette blir 3x4x0.05dm, som da gir svaret i antall liter, i dette tilfellet 0.6L. Derimot selges ofte epoxyen per kg, så man må gjøre om på det for å finne ut hvor mye man skal bestille.
Når det gjelder vekt varierer det noe fra epoxy til epoxy, men i praksis er det ofte ca 1L til 1kg, men litt mindre, altså at 1kg er litt mindre enn 1L ettersom epoxy er tyngre enn vann. For eksempel CCR epoxy er ca 1080 gram ferdig blandet, som betyr at for å fylle en form på 0.6L så må du ha minst 648 gram Entropy CCR epoxy epoxy.

Dersom du har andre ting i formen:

For å finne ut hvor mye du trenger i en form med annet fyll, feks ved avstøpning av en figur eller med annet som er vanskelig å beregne volum av kan du fylle hele formen med ris, og deretter måle volumet av risen med et målebeger.

Når du skal støpe i et spor som har forskjellige bredder i lengden, slik som et river table, så tar du flere målinger langs lengden på sporet og tar gjennomsnittet av disse målingene som bredde.

Ta gjerne kontakt om du trenger hjelp med å beregne volumet, så kan vi hjelpe!

Send en melding nå!