Båndslipere i Norge (Belt Grinder)

Har du sett de på TV? På YouTube? Det ultimate knivmakerverktøyet, nemlig belt grinderen. Dette allsidige og uunnværlige maskineriet som kalles knivmakerens beste venn er noe en hver knivmaker bør ha tilgang til, men dessverre er det både vanskelig å skaffe og relativt dyrt. Under vil du finne ressurser for hvor man kan kjøpe båndsliper i Norge, både innenlands og ved import. I tillegg vil vi vise litt informasjon for deg som ønsker å bygge din egen.

Kjøpe en eller bygge en?

Når du skal bestemme deg for å bygge eller kjøpe en så er det iallefall fire ting du bør vurdere.

  1. Budsjett
  2. Ønske om å bygge
  3. Ambisjonsnivå og ferdigheter
  4. Tilgang til det som trengs

Det er selvfølgelig dyrere å kjøpe en enn å lage selv, men om du har et ønske om å bygge, og et ambisjonsnivå som stemmer med dine ferdigheter så kan det være liv laget å starte på et byggeprosjekt. Se eksempler under med slipemaskiner til salgs, og guides på hvordan man kan bygge en selv, så ser du hva som passer for din lommebok og dine ønsker.

Størrelser? 2x72" eller 2x48? Hva med 50x2000mm?

Det du derimot ikke trenger å tenke på er båndstørrelse. Det er helt åpenbart at du bør gå for en maskin som kan bruke både 2x72" bånd og 50x2000mm. Dette er hovedsaklig på grunn av utvalget i belter i denne dimensjonen, i tillegg til at de varer lengre enn slipebeltene med kortere dimensjon.

Se vårt utvalg av slipebelter i riktig dimensjon her:

Kjøp båndslipere her:

Det finnes mange merker å velge mellom, se listen med lenker under. Du bør også sjekk finn eller facebookgruppen knivmakerne for å se om der ligger slipere til salgs.

Kjenner du til noen i norge som lager båndslipere for salg? Ta kontakt med oss så får vi lagt de til på listen!

Slik kan du bygge din egen båndsliper: