Fordeler, ulemper og tips og triks for bruk av epoxy til benkeplater

Foto: Countertopepoxy.com

Bruk av epoksy som finish eller topping for benkeplater har blitt veldig populært de siste årene, spesielt for de som ønsker en unik og spesiell overflate etter eget ønske. Her er noen fordeler og ulemper med å bruke epoksy på benkeplater:

Fordeler:

 1. Utseende: Epoksy gir en dypt glansfull finish som kan være veldig tiltalende. Du kan også legge til fargestoffer eller andre materialer for å skape unike effekter.
 2. Vanntett: Epoksy gir et vanntett resultat, noe som er ideelt for kjøkkenbenkeplater.
 3. Holdbarhet: Når den er herdet, gir epoksy en veldig hard og solid overflate som kan tåle daglig bruk. Det er likevel viktig å vite at det er plast, som kan skrapes opp over tid.
 4. Sømløs overflate: Når den påføres riktig, gir epoksy en sømløs overflate, uten synlige skjøter.

Ulemper:

 1. Følsomhet for varme: Selv om epoksy er holdbart, kan det bli skadet av svært varme gjenstander, som en varm kasserolle plassert direkte på overflaten. 
 2. Tidkrevende: Å jobbe med epoksy kan være tidkrevende, spesielt hvis du ikke har erfaring. Blandingsforholdet mellom harpiksen og herderen må være nøyaktig, og påføringsprosessen kan kreve flere trinn.
 3. Pris: Kvalitetsepoksy kan være dyrt, spesielt hvis du trenger store mengder for en benkeplate.
 4. Helse- og sikkerhetsbekymringer: Les alltid sikkerhetsdatabladet til epoxyen du skal bruke. God ventilasjon (eventuelt åndedrettsvern om anbefalt i sikkerhetdatablad) og bruk av verneutstyr (som hansker og briller) er viktig.

Tips og triks for å jobbe med epoksy:

 1. Sikkerhet først: Bruk alltid verneutstyr, inkludert hansker, vernebriller og jobb i et godt ventilert område.
 2. Forbered underlaget: Sørg for at benkeplaten er ren, tørr og fri for fett eller olje.
 3. Bland nøye: Følg produsentens instruksjoner nøye når du blander epoksy. Et feil blandingsforhold kan forhindre at epoksyen herder riktig. Blandingen må også være grundig, husk å skrape sidene av blandebegeret godt flere ganger.
 4. Unngå ublandet resin: Sørg for at du ikke får ublandet resin på toppen ved å overføre den blandede epoxyen til et nytt beger og bland litt til eller unngå å skrape ut all resin når du tømmer blandebegeret.
 5. Fjern luftbobler: Etter påføring, kan du bruke en varmepistol eller gassbrenner for å fjerne eventuelle luftbobler i epoksyen, men det er vanligvis ikke nødvendig med våre støpeepoxyer da de er tyntflytende.
 6. Tålmodighet: La epoksyen herde helt før du bruker benkeplaten. Dette kan ta flere dager, avhengig av produktet og forholdene.

Lykke til med prosjektet ditt!

Se vår epoxy for benkeplater her (bruk rask herder).

Leser neste

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.