Hvordan ta bilder av kniver? 5 tips til en begynner. Vis oss dine hjemmelagde kniver!

Hvordan ta bilder av kniver? 5 tips til en begynner. Vis oss dine hjemmelagde kniver!

Hei, kjære Storbua-familien!

Vi er overveldet av den utrolige interessen og engasjementet dere viser for Storbua.no og knivmakeriet. Vi elsker at dere deler bilder av de fantastiske knivene dere lager med materialene fra oss som dere forgyller med deres ferdigheter. Det er utrolig inspirerende å se hvordan dere bringer kreativiteten deres til live gjennom de flotte prosjektene!

Vi ønsker at flere sender oss bilder, men vi forstår imidlertid at ikke alle føler seg komfortable med å ta bilder, eller syns de får det spesielt bra til. Kanskje du er usikker på hvordan du best kan fremheve arbeidet ditt? Men frykt ikke, vi er her for å hjelpe! Her er en enkel guide for å ta de beste bildene av dine selvlagde kniver.

1. Bruk mye og naturlig lys

Lys er din beste venn når det gjelder å ta bilder. Ofte er det lurt å unngå direkte sollys som kan skape harde skygger og sterke refleksjoner, men det er viktig med mye lys og helst naturlig lys. Prøv å ta bilder ved et vindu eller utendørs på en overskyet dag for å få mykt, diffust lys. Det viktigste er uansett å unngå å ta bilder inne i et rom med helt vanlig belysning. Selv om det virker lyst nok der og da er det ofte for mørkt for å ta gode bilder. Se eksempel på bilde med alt for lite lys her:
bilde av kniv med for lite lys

2. Tenk over bakgrunnen

Stedet du tar bildet bestemmer bakgrunnen. Det enkle er ofte det beste og en enkel, nøytral bakgrunn vil bidra til å sette fokus på kniven, som et bord, et pledd, en stein eller en trestubbe fungerer veldig bra. Men ofte fungerer det godt å holde kniven opp med natur i bakgrunnen fordi fokus da kommer på kniven og bakgrunnen blir uskarp slik at kniven kommer ekstra frem. Se eksempler på disse måtene under.fin kniv på plain bakgrunn

ta bilde av skaft med bakgrunn

3. Ta bilder fra forskjellige vinkler

Ikke nøl med å eksperimentere med forskjellige vinkler. Se på kamera og beveg det rundt for å se hvordan kniven ser ut fra forskjellige sider og ikke nøl med å ta bilder. Ta bilder fra siden, ovenfra, nedenfra, tett på for detaljer, og fra en avstand for å vise hele kniven. Du kan se gjennom og slette de dårligste senere. Se eksempel nedenfor på hvordan knivens form fremstår som følge av vinkelvalget. Her er også lyset til høyre med på å bedre få frem detaljer ved eggen og skaftet.

kniv rett fra ovenkniv med litt skrå vinkel og mer lys

4. Få frem detaljene

Det beste er om du får alle detaljene med på ett bilde, men det er ikke alltid mulig, og du har lagt ned mye arbeid i kniven din, så sørg for å fange detaljene. Ta nærbilder av bladet, skaftet, og eventuelle spesielle detaljer du er stolt av.

detaljbilde av skaft

5. Ha det gøy! 

Det viktigste er å ha det gøy og være kreativ. Dette er din mulighet til å vise frem ditt flotte arbeid så gjør det til en del av den kreative prosessen, ha det gøy og vær stolt! Av og til er det morsomt å lage en liten scene

 

Husk, det er ingen 'riktig' eller 'gal' måte å fotografere dine verk på. Vi er ikke eksperter på foto, men håper noen av tipsene kan ha vært nyttig. Uansett er vi bare glade for å få se hva du greier å få til! Så, ta opp kameraet (eller telefonen) og begynn å knipse!

Vi ser frem til å se flere bilder av de fantastiske knivene dere lager. Del bildene dine med oss på Storbua.no og bruk hashtaggen #StorbuaKniv for å la oss og andre beundre ditt fantastiske håndverk.

Lykke til og med ønske om en kreativ dag videre!

Martin fra Storbua
www.Storbua.no